היום כולם מתחילים את היום שלהם בשימוש בנייד, וממשיכים אותו בשפע אפליקציות שונות החל מפייסבוק וכלה בזו של הבנק. פיתוח אפליקציות כאלה מאפשר לכם להיות חלק מהעולם הדיגיטלי המתפתח כיום במהירות שיא, לשלב בהן בינה מלאכותית ולהתחיל לראות רווחים. במאמר זה תגלו הכול על הנושא.
פיתוח אפליקציות – עד כמה זה רווחי?
כיום, כאשר יש בעולם יותר מ-6.3 מיליארד משתמשים בטלפונים סלולריים, ורק בשנת 2022 מפרסמים באפליקציות סלולריות הרוויחו 266 מיליארד דולרים – קל להבין מדוע פיתוח אפליקציות יכולה להיות רווחית מאוד.
אם מביטים בנתונים סטטיסטיים מרשימים נוספים הקשורים לרווחים באינטרנט קשה שלא לרצות להתחיל מיזם משלכם. רכישות בתוך אפליקציה (כמו מוצרים דיגיטליים בתוך משחק או הורדה של שירים וספרים בתשלום) הניבה לבעלי האפליקציות עוד 233 מיליארדי דולרים בשנה שעברה. השנה (2023), הסכומים הללו צפוי לעלות אף יותר.
סיבות רבות לבחירה באפליקציה משלכם
קיימים לא מעט סיבות לבחור לפתח אפליקציה. החל מניסיון להגיע לגולשים באתר שלכם ולהציע להם שירותים קלילים של קבלת מידע, כמו: באפליקציה של מזג אוויר, בהשוואה של מחירי מוצרים או בהשוואת עלות ליטר דלק בתחנות שונות. המשך בחיזוק המותג שלכם, כמו ב:אפליקציות של רשתות אופנה, מותגי יין או ועוד מגוון רחב של מותגים חדשים. פיתוח אפליקציות כאלה יכול להיות מנוע צמיחה אדיר עבור חברה שרוצה לשמור את הלקוחות שלה קרוב קרוב לארנק. עם האפשרויות שיש לשלם היום בכרטיסי אשראי דיגיטלי השמיים הם הגבול.
בנוסף, פיתוח אפליקציות לחברה שלכם מאפשר להיות כל הזמן מחוברים ללקוח ולהעניק לו שירותים. אם אתם חברה המציעה למשל שילוח מהיר של מסמכים ברחבי הארץ או שירותי מוניות, הכי קל לעדכן את הלקוחות שלכם היכן נמצא השליח באמצעות האפליקציה.
פיתוח אפליקציות של חנויות ווירטואליות
סוג נוסף של יישומונים רווחיים שאפשר להפיק הוא אפליקציה של חנויות וירטואליות. פיתוח אפליקציות כזה מכונה אי-קומרס או שיווקי דיגיטלי. היום, 80% מתושבי ארה"ב רוכשים מוצרים באפליקציות כאלה. למעשה מעל 72% מעידים בארה"ב כי הם רוכשים באופן שבועי באינטרנט.
בעוד קניה במחשב באמצעות הדפדפן אינה יוצרת מחויבות של הצרכן לחנות מקוונת מסוימת, בקניה באפליקציה יש מחויבות רבה יותר. לכן, אתרים רבים בוחרים דווקא באפליקציה, החל מאי-ביי ואמזון וכלה בחנויות קטנות יותר בישראל וברחבי העולם. למשל, ישראלים ריבם מזמינים מסין מוצרים באליאקספרס. אך, כמובן, יעדיפו פעמים רבות לקבל משלוח מהיר מחנות ישראלית הנמצאת באפליקציה מקומית. לכן, פיתוח אפליקציה כזו יכול להעלות משמעותית את אחוזי המכירות לבעלי עסקים ישראלים.
עד כמה קל לפתח אפליקציה כזו?
ממש כמו אתר האינטרנט שלכם, כדי לפתח אפליקציה אינכם חייבים לעשות זאת לבד. אתם יכולים לפנות לשירותים של חברה מנוסה. המתכנתים בחברה זו מכירים את הקוד שמתאים לכל טלפון ויכולים לעזור לכם להעלות את האפליקציה בחנויות האפליקציות השונות כמו "גוגל פליי" של אנדרואיד והאפל סטור לבעלי מכשירי אייפון.
תהליך פיתוח אפליקציות כולל אפיון מקיף ותכנון של המסכים השונים. לאחר מכן, החברה מתחילה לבנות את הקוד שיצור את היישומון עצמו. תוך חודש עד כמה חודשים יכולה להיות לכם כבר אפליקציה מתפקדת בחנות האפליקציות, לאחר שעברה את האישורים הדרושים (באיפון צריך לחכות קצת יותר זמן לקבל אישור ותהליך הכניסה לחנות מעט יותר מורכב מבחנות של גוגל המיועדת למכשירי אנדרואיד).
פיתוח יישומונים – איך מתחילים?
אז אחרי שהבנתם איך פיתוח אפליקציות מתבצע, אתם בטח תוהים איך מתחילים לבנות אפליקציה משלכם? אצלנו תוכלו למצוא את המומחים בתחום זה. אנו בונים אפליקציות לכל סוגי הטלפונים, במגוון של נישות. החל משלב האפיון והעיצוב, דרך הפיתוח ועד להפצה של האפליקציה בחנויות הרלוונטיות לכל מכשיר.
חברת מובלרס מעסיקה אך ורק מפתחי אפליקציות בעלי ניסיון. זאת משום שאנו יודעים כי פיתוח אפליקציות מקצועי הוא תנאי הכרחי להצלחה העתידית של הממשק. חשוב להכיר את מערכות ההפעלה של כל מכשיר סלולרי כדי להתאים באופן המיטבי את המסכים השונים והקוד לחומרה. יש לבנות את האפליקציות עם ממשקי משתמש ידידותיים וכמובן אסור להקל ראש גם באבטחת המידע השמור בהן.
לסיכום, פיתוח אפליקציות יכול להיות רווחי עבור החברה או המיזם שאתם מפתחים כיום. אצלנו, תוכלו למצוא את כל השירותים הקשורים ליזמות בתחום זה, לקבל הצעת מחיר משתלמת ותוך זמן קצר לשלוח לכל מי שאתם מכירים הזמנה להתקין את האפליקציה שלכם על המכשיר. תוכלו לקרוא עוד בבלוג שלנו על הנושאים הללו בהרחבה וללמוד על הנושא לעומק. אנו נמצאים כאן לשירותכם לכל שאלה בנושא.